Kotlety v zelí

Přesně řečeno na zelí... Komu jsou kotlety suché, použije plátky krkovice.

Ingredience
  • 2 pěkné kotlety bez kosti
  • 1 menší cibule
  • 50 g dobrého špeku
  • asi 300 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • případně pepř

Postup:

  1. V pekáči rozpustíme sádlo a dáme na něj nakrájenou cibuli.
  2. Na cibuli rovnoměrně rozprostřeme kysané zelí – pokud je příliš kyselé, trochu ho propláchneme a můžeme ho i pokrájet.
  3. Na zelí položíme osolené a opepřené kotlety, mírně podlijeme a přikryté dáme do trouby péci.
  4. V závěru ještě na maso přidáme na kostičky nakrájený špek a už bez zakrytí dopečeme.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami.

Mohlo by vás zajímat