Kotlety v zelí
Přesně řečeno na zelí... Komu jsou kotlety suché, použije plátky krkovice.
Ingredience
- 2 pěkné kotlety bez kosti
- 1 menší cibule
- 50 g dobrého špeku
- asi 300 g kysaného zelí
- 2 lžíce sádla
- sůl
- případně pepř
Postup:
- V pekáči rozpustíme sádlo a dáme na něj nakrájenou cibuli.
- Na cibuli rovnoměrně rozprostřeme kysané zelí – pokud je příliš kyselé, trochu ho propláchneme a můžeme ho i pokrájet.
- Na zelí položíme osolené a opepřené kotlety, mírně podlijeme a přikryté dáme do trouby péci.
- V závěru ještě na maso přidáme na kostičky nakrájený špek a už bez zakrytí dopečeme.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami.
Související
-
Kotlety v medovo-hořčičné marinádě
Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?