Kotlety v zelí

Přesně řečeno na zelí... Komu jsou kotlety suché, použije plátky krkovice.

Ingredience
  • 2 pěkné kotlety bez kosti
  • 1 menší cibule
  • 50 g dobrého špeku
  • asi 300 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • případně pepř

Postup:

  1. V pekáči rozpustíme sádlo a dáme na něj nakrájenou cibuli.
  2. Na cibuli rovnoměrně rozprostřeme kysané zelí – pokud je příliš kyselé, trochu ho propláchneme a můžeme ho i pokrájet.
  3. Na zelí položíme osolené a opepřené kotlety, mírně podlijeme a přikryté dáme do trouby péci.
  4. V závěru ještě na maso přidáme na kostičky nakrájený špek a už bez zakrytí dopečeme.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?