Kotlety v medovo-hořčičné marinádě
Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.
Ingredience
- 4 kotlety bez kosti
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- 3 lžíce oleje
- sůl
- tuk na opečení
Postup:
- Umícháme marinádu z medu, hořčice a oleje a naložíme do ní jednotlivé kotlety. Necháme zakryté přes noc v ledničce odležet.
- Před přípravou maso ještě osolíme, na rozehřátém tuku z obou stran opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme zbytek marinády a udusíme do měkka.
- Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.