Kotlety v medovo-hořčičné marinádě

Nebojte se sladkosti, med s hořčicí vytvoří příjemný chuťový zážitek.

Ingredience
  • 4 kotlety bez kosti
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • tuk na opečení

Postup:

  1. Umícháme marinádu z medu, hořčice a oleje a naložíme do ní jednotlivé kotlety. Necháme zakryté přes noc v ledničce odležet.
  2. Před přípravou maso ještě osolíme, na rozehřátém tuku z obou stran opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme zbytek marinády a udusíme do měkka.
  3. Podáváme s rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.