Zapečené buřty s nivou a cibulí

Suroviny: Buřty, cibule, Niva, kečup, olej, plnotučná hořčice.

Postup: Buřtíky podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, vložíme plátek nivy a cibuli (dělám silnější kolečka a rozkrojím je napůl). Zapékací misku vylijeme troškou oleje a vkládáme naplněné buřtíky. Navrch dáme zbytek cibule a nivy – zalijeme kečupem a trochou vody (používám hustší kečup, proto trochu ředím). Dáme do trouby, dokud hořejšek nechytne hezkou barvu. Nejlepší je to s kaší nebo s chlebem.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.