Zapečené buřty s nivou a cibulí
Suroviny: Buřty, cibule, Niva, kečup, olej, plnotučná hořčice.
Postup: Buřtíky podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, vložíme plátek nivy a cibuli (dělám silnější kolečka a rozkrojím je napůl). Zapékací misku vylijeme troškou oleje a vkládáme naplněné buřtíky. Navrch dáme zbytek cibule a nivy – zalijeme kečupem a trochou vody (používám hustší kečup, proto trochu ředím). Dáme do trouby, dokud hořejšek nechytne hezkou barvu. Nejlepší je to s kaší nebo s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.