Vepřové plátky na žampionech

Tady nám stačí sterilované žampiony.

Ingredience
  • 3 plátky vepřového masa (plecko, kýta, krkovice…)
  • sterilované žampiony – obsah 200 g
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 velká lžíce sádla
  • 100 ml šlehačky

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, na tom opečeme připravené maso po obou stranách.
  3. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme, přidáme ocezené sterilované žampiony, šlehačku a povaříme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.