Vepřové plátky na žampionech

Tady nám stačí sterilované žampiony.

Ingredience
  • 3 plátky vepřového masa (plecko, kýta, krkovice…)
  • sterilované žampiony – obsah 200 g
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 velká lžíce sádla
  • 100 ml šlehačky

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, na tom opečeme připravené maso po obou stranách.
  3. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme, přidáme ocezené sterilované žampiony, šlehačku a povaříme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.