Vepřové plátky na žampionech
Tady nám stačí sterilované žampiony.
Ingredience
- 3 plátky vepřového masa (plecko, kýta, krkovice…)
- sterilované žampiony – obsah 200 g
- sůl
- pepř
- 1 lžička hladké mouky
- 1 cibule
- 1 velká lžíce sádla
- 100 ml šlehačky
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, na tom opečeme připravené maso po obou stranách.
- Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme, přidáme ocezené sterilované žampiony, šlehačku a povaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.