Vepřové plátky na žampionech
Tady nám stačí sterilované žampiony.
Ingredience
- 3 plátky vepřového masa (plecko, kýta, krkovice…)
- sterilované žampiony – obsah 200 g
- sůl
- pepř
- 1 lžička hladké mouky
- 1 cibule
- 1 velká lžíce sádla
- 100 ml šlehačky
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, na tom opečeme připravené maso po obou stranách.
- Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v troše studené vody, provaříme, přidáme ocezené sterilované žampiony, šlehačku a povaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.