Vepřové s uzeninou a kapustou
Je to dobrá kombinace chutí.
Ingredience
- 200 g vepřové plece
- 200 g měkkého salámu nebo párků
- 1 malá cibule
- 2-3 lžíce sádla
- 2-3 listy kapusty
- sůl, pepř
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, na to dáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme horkou vodou a dusíme.
- Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou uzeninu a nakrájenou kapustu a dodusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.