Vepřové s uzeninou a kapustou
Je to dobrá kombinace chutí.
Ingredience
- 200 g vepřové plece
- 200 g měkkého salámu nebo párků
- 1 malá cibule
- 2-3 lžíce sádla
- 2-3 listy kapusty
- sůl, pepř
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, na to dáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme horkou vodou a dusíme.
- Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou uzeninu a nakrájenou kapustu a dodusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Vepřové karí
Nemusíte složitě kombinovat koření – kupte připravenou karí pastu. Pozor – červená je hodně ostrá!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.