Vepřové s uzeninou a kapustou

Je to dobrá kombinace chutí.

Ingredience
  • 200 g vepřové plece
  • 200 g měkkého salámu nebo párků
  • 1 malá cibule
  • 2-3 lžíce sádla
  • 2-3 listy kapusty
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, na to dáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme horkou vodou a dusíme.
  2. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou uzeninu a nakrájenou kapustu a dodusíme.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.