Vepřové s křenem
Nemáte čerstvý křen? Použijte sterilovaný…
Ingredience
- 500 g vepřového masa (krkovice je šťavnatější, ale může být i plecko)
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2-3 lžíce sterilovaného křenu
- 1 šálek smetany
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
- Sádlo rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli a na tomto základu opečeme maso ze všech stran, aby se pěkně zatáhlo. Pak osolíme.
- Podlijeme horkou vodou, přivedeme k varu, přidáme křen, stáhneme oheň a udusíme do měkka. Hlídáme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
- V závěru zjemníme sos smetanou, necháme už jen přejít var.
- Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.