Vepřové s křenem
Nemáte čerstvý křen? Použijte sterilovaný…
Ingredience
- 500 g vepřového masa (krkovice je šťavnatější, ale může být i plecko)
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2-3 lžíce sterilovaného křenu
- 1 šálek smetany
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
- Sádlo rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli a na tomto základu opečeme maso ze všech stran, aby se pěkně zatáhlo. Pak osolíme.
- Podlijeme horkou vodou, přivedeme k varu, přidáme křen, stáhneme oheň a udusíme do měkka. Hlídáme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
- V závěru zjemníme sos smetanou, necháme už jen přejít var.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Vepřové karí
Nemusíte složitě kombinovat koření – kupte připravenou karí pastu. Pozor – červená je hodně ostrá!
-
Vepřové medailonky na paprice a rajčatech
Podle chuti volte libovější plecko nebo šťavnatější krkovici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.