Vepřové koule s lepenicí
Koule jsou z mletého masa a lepenice z brambor a kysaného zelí.
Ingredience
- 300-400 g libového vepřového masa
- 2 vejce
- 1 cibule
- směs koření Mleté maso
- 1 suchý tvrdý rohlík
- sůl, kmín
- brambory
- 500 -700 g kysaného zelí
- tuk – např. sádlo do pekáčku a na osmahnutí
Postup:
- Maso umeleme, v závěru umeleme i rozkrájený už tvrdý rohlík (místo strouhanky a zároveň tím trochu pročistíme mlýnek), smícháme s vejci, kořením a osolíme podle chuti.
- Z hmoty vytvoříme koule asi jako pingpongový míček a opečeme je ze všech stran na sádle v pekáčku.
- Opečené koule vyndáme, na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, pak rovnoměrně rozložíme kysané zelí, vytvoříme malé důlky a do těch vložíme masové koule. Mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby péci.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
- Upečené koule vyndáme, do zelí vmícháme rozmačkané uvařené brambory a podáváme.
Související
-
Vepřové karí
Nemusíte složitě kombinovat koření – kupte připravenou karí pastu. Pozor – červená je hodně ostrá!
-
Vepřové medailonky na paprice a rajčatech
Podle chuti volte libovější plecko nebo šťavnatější krkovici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.