Vepřové koule s lepenicí

Koule jsou z mletého masa a lepenice z brambor a kysaného zelí.

Ingredience
  • 300-400 g libového vepřového masa
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • směs koření Mleté maso
  • 1 suchý tvrdý rohlík
  • sůl, kmín
  • brambory
  • 500 -700 g kysaného zelí
  • tuk – např. sádlo do pekáčku a na osmahnutí

Postup:

  1. Maso umeleme, v závěru umeleme i rozkrájený už tvrdý rohlík (místo strouhanky a zároveň tím trochu pročistíme mlýnek), smícháme s vejci, kořením a osolíme podle chuti.
  2. Z hmoty vytvoříme koule asi jako pingpongový míček a opečeme je ze všech stran na sádle v pekáčku.
  3. Opečené koule vyndáme, na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, pak rovnoměrně rozložíme kysané zelí, vytvoříme malé důlky a do těch vložíme masové koule. Mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby péci.
  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem.
  5. Upečené koule vyndáme, do zelí vmícháme rozmačkané uvařené brambory a podáváme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.