Vepřové na víně a paprice

Paprikou se v tomto případě míní kapie.

Ingredience
  • 4 plátky krkovice
  • 1 cibule
  • 2 kapie
  • sůl, pepř, 4 nová koření, 4 jalovce, 1 bobkový list, trochu tymiánu
  • tuk na opečení
  • 1 sklenka suchého červeného vína
  • případně perlový kuskus jako příloha

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, odhrneme ji stranou a na tuku z obou stran opečeme maso.
  3. Podlijeme horkou vodou a sklenkou suchého červeného vína a dusíme.
  4. Po asi půlhodině přidáme nakrájené kapie a dodusíme.
  5. Jako netradiční přílohu můžeme připravit perlový kuskus – osmahneme ho na troše tuku, podlijeme vodou (poměr 1 díl kuskusu a 3 díly vody si odměříme předem), osolíme a asi 20 minut vaříme. Návod bývá na sáčku.

Související