Vepřové na víně a paprice
Paprikou se v tomto případě míní kapie.
Ingredience
- 4 plátky krkovice
- 1 cibule
- 2 kapie
- sůl, pepř, 4 nová koření, 4 jalovce, 1 bobkový list, trochu tymiánu
- tuk na opečení
- 1 sklenka suchého červeného vína
- případně perlový kuskus jako příloha
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, odhrneme ji stranou a na tuku z obou stran opečeme maso.
- Podlijeme horkou vodou a sklenkou suchého červeného vína a dusíme.
- Po asi půlhodině přidáme nakrájené kapie a dodusíme.
- Jako netradiční přílohu můžeme připravit perlový kuskus – osmahneme ho na troše tuku, podlijeme vodou (poměr 1 díl kuskusu a 3 díly vody si odměříme předem), osolíme a asi 20 minut vaříme. Návod bývá na sáčku.
Související
-
Vepřové plátky na smetaně
Podávat můžete s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami nebo dušenou rýží...
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.