Vepřové na olivách

Masu z české klasiky dáme kabát italského střihu...   

Ingredience
  • 4 plátky z vepřové kýty – nebo 8 menších
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 300-400 ml passaty – pasírovaná rajčata
  • vývar nebo voda
  • šálek zelených oliv

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme jim okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme.
  2. Na oleji krátce zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce opečeme a pak na tomto základu opečeme připravené maso po obou stranách.
  3. Přilijeme passatu a trochu vývaru nebo vody a dusíme do měkka.
  4. V závěru přidáme olivy a krátce vše společně podusíme.
  5. Podáváme s těstovinami.

Mohlo by vás zajímat