Valašská trnková omáčka

Suroviny: 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce povidel, 2 lžíce rumu, citrónová kůra, kousek celé skořice, špetka mletého zázvoru a sůl.

Postup: Uděláme si světlou jíšku, zalijeme půl litrem studené vody (můžeme zalít také vínem – nejlepší je červené suché). Rozšleháme to do hladka, přidáme povidla, citrónovou kůru, skořici, zázvor a vaříme dokud omáčka nepřejde varem. Potom ji osolíme a podle vlastní chuti přisladíme. Přecedíme ji. Nakonec do hotové omáčky přidáme rum a lístek čerstvého másla.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.