Uzenářské ragú
Využijeme malé kousky masa - třeba odřezky z řízků nebo steaků.
Ingredience
- asi 200 g vepřového masa
- 150 g selského boku
- 1 libový silný párek
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 kapie
- pár cherry rajčat
- 2 lžíce protlaku
- sůl, případně pepř
- olej
Postup:
- Kousky masa lehce osolíme, případně opepříme a uzeninu nakrájíme.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na tomto základu opečeme nejdřív maso, pak přidáme uzeninu a také ji opečeme.
- Podlijeme horkou vodou, přidáme protlak a dusíme.
- Po půlhodině přidáme nakrájenou mrkev a petržel, po další půlhodince nakrájenou kápii a rajčata a dodusíme. Podáváme s dušenou rýží.
Související
-
Kuřecí ragú
Ragú je jídlo z dušeného masa a první recept na tuto úpravu pochází z Francie, z roku 1642.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.