Uzenářské ragú

Využijeme malé kousky masa - třeba odřezky z řízků nebo steaků.

Ingredience
  • asi 200 g vepřového masa
  • 150 g selského boku
  • 1 libový silný párek
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 kapie
  • pár cherry rajčat
  • 2 lžíce protlaku
  • sůl, případně pepř
  • olej

Postup:

  1. Kousky masa lehce osolíme, případně opepříme a uzeninu nakrájíme.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na tomto základu opečeme nejdřív maso, pak přidáme uzeninu a také ji opečeme.
  3. Podlijeme horkou vodou, přidáme protlak a dusíme.
  4. Po půlhodině přidáme nakrájenou mrkev a petržel, po další půlhodince nakrájenou kápii a rajčata a dodusíme. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.