Vepřové ragú s olivami

Příjemný středomořský pozdrav do české kuchyně!

Suroviny:
500 g vepřového plecka
250 g loupaných rajčat
2 lžíce rajského protlaku
50 g černých oliv bez pecek
2 papriky – můžeme kombinovat různé barvy
1 malá cibule
hladká mouka
2 stroužky česneku
olej
pepř
1 bobkový list
tymián
hrnek vývaru
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, mírně opepříme a poprášíme moukou.

2. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje, maso v něm orestujeme a vyndáme na teplou misku.

3. Do výpeku přidáme lžíci oleje, nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a orestujeme. Přidáme bobkový list, trochu tymiánu, protlak, loupaná nakrájená rajčata a také opečené maso.

4. Zalijeme vývarem – jen aby bylo maso potopené, dusíme a když už je maso skoro měkké, přidáme nakrájené papriky a olivy a společně dodusíme doměkka.

5. Podáváme s opečenými bramborami nebo kouskem pečiva.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.