Tvarůžková pomazánka
V létě můžete konzumovat venku – má to své výhody...
Ingredience
- 1 balíček olomouckých tvarůžků
- 1 měkký tučný tvaroh
- 1 menší cibule
- případně sůl
- pažitka
- cherry rajčata
Postup:
- Tvarůžky nakrájíme nadrobno, cibuli také.
- V míse smícháme tvaroh s nakrájenými tvarůžky a cibulí, podle potřeby dosolíme.
- Mažeme na plátky chleba, zdobíme plátky rajčat a pažitkou. Necháme-li pomazánku odležet v chladu aspoň přes noc, tvarůžky více změknou a spojí se s tvarohem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.