Tvarůžková pomazánka

V létě můžete konzumovat venku – má to své výhody...

Ingredience
  • 1 balíček olomouckých tvarůžků
  • 1 měkký tučný tvaroh
  • 1 menší cibule
  • případně sůl
  • pažitka
  • cherry rajčata

Postup:

  1. Tvarůžky nakrájíme nadrobno, cibuli také.
  2. V míse smícháme tvaroh s nakrájenými tvarůžky a cibulí, podle potřeby dosolíme.
  3. Mažeme na plátky chleba, zdobíme plátky rajčat a pažitkou. Necháme-li pomazánku odležet v chladu aspoň přes noc, tvarůžky více změknou a spojí se s tvarohem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.