Pomazánka z pečeného masa
Třeba zbyl kousek pečeně z velikonočních hodů...
Ingredience
- 300 g vepřové pečeně
- 1 lžíce hořčice
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla nebo výpeku
- případně sůl
- (sterilovaná okurka, vejce natvrdo)
Postup:
- Upečené maso nakrájíme na menší kousky a umeleme.
- Je-li příliš libové, přidáme trochu sádla nebo zbytek výpeku, ochutíme hořčicí a vmícháme drobně nakrájenou cibuli. Podle chuti dosolíme.
- Chceme-li pomazánku bohatší, můžeme směs doplnit ještě strouhanou sterilovanou okurkou a drobně nakrájeným uvařeným vajíčkem.
- Mažeme na krajíčky chleba a ozdobíme třeba červenou paprikou nebo rajčaty nebo ředkvičkami...
Související
-
Pomazánka z avokáda a tuňáka
Avokádo je výborné, ale taky dost drahé – ale jednou do roka na Silvestra, to snad není problém…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.