Pomazánka z pečeného masa

Třeba zbyl kousek pečeně z velikonočních hodů...

Ingredience
  • 300 g vepřové pečeně
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla nebo výpeku
  • případně sůl
  • (sterilovaná okurka, vejce natvrdo)

Postup:

  1. Upečené maso nakrájíme na menší kousky a umeleme.
  2. Je-li příliš libové, přidáme trochu sádla nebo zbytek výpeku, ochutíme hořčicí a vmícháme drobně nakrájenou cibuli. Podle chuti dosolíme.
  3. Chceme-li pomazánku bohatší, můžeme směs doplnit ještě strouhanou sterilovanou okurkou a drobně nakrájeným uvařeným vajíčkem.
  4. Mažeme na krajíčky chleba a ozdobíme třeba červenou paprikou nebo rajčaty nebo ředkvičkami...

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.