Pomazánka z pečeného masa

Třeba zbyl kousek pečeně z velikonočních hodů...

Ingredience
  • 300 g vepřové pečeně
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla nebo výpeku
  • případně sůl
  • (sterilovaná okurka, vejce natvrdo)

Postup:

  1. Upečené maso nakrájíme na menší kousky a umeleme.
  2. Je-li příliš libové, přidáme trochu sádla nebo zbytek výpeku, ochutíme hořčicí a vmícháme drobně nakrájenou cibuli. Podle chuti dosolíme.
  3. Chceme-li pomazánku bohatší, můžeme směs doplnit ještě strouhanou sterilovanou okurkou a drobně nakrájeným uvařeným vajíčkem.
  4. Mažeme na krajíčky chleba a ozdobíme třeba červenou paprikou nebo rajčaty nebo ředkvičkami...

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.