Pomazánka z avokáda a tuňáka
Avokádo je výborné, ale taky dost drahé – ale jednou do roka na Silvestra, to snad není problém…
Ingredience
- půl avokáda
- 80 g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 50 g čerstvého sýra (typ Lučina, Palouček, Frischkäse...)
- citronová šťáva
- půl malé cibule
- případně sůl
- cherry rajčata na ozdobu
Postup:
- Avokádo nožem podélně prokrojíme až k pecce, pak jím pootočíme v dlaních a poloviny se oddělí. Do pecky zasekneme nůž a vyndáme ji.
- Lžicí opatrně vydlábneme obsah slupky, v misce vidličkou rozmačkáme, přidáme tuňáka bez nálevu, sýr, citronovou šťávu, promícháme a podle chuti osolíme.
- Servírujeme buď v malých miskách s kouskem pečiva nebo na pečivo rovnou mažeme a zdobíme rajčátky. Nemažeme dlouho před podáváním, aby pečivo nerozměklo.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.