Tuňáková pomazánka

Dětem do školy, sobě do práce...

Ingredience
  • 100 g měkkého polotučného tvarohu
  • 1 konzervička drceného tuňáka (obsah 80 g)
  • půl malé cibule
  • sůl
  • citronová šťáva

Postup:

  1. Do mísy dáme tvaroh, tuňáka a nakrájenou cibuli a promícháme.
  2. Podle chuti osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
  3. Mažeme na plátky chleba a zdobíme nakrájenou cibulí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.