Tuňáková pomazánka
Dětem do školy, sobě do práce...
Ingredience
- 100 g měkkého polotučného tvarohu
- 1 konzervička drceného tuňáka (obsah 80 g)
- půl malé cibule
- sůl
- citronová šťáva
Postup:
- Do mísy dáme tvaroh, tuňáka a nakrájenou cibuli a promícháme.
- Podle chuti osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
- Mažeme na plátky chleba a zdobíme nakrájenou cibulí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.