Tvarohová pomazánka
Zdravá, rychlá, levná a chutná… Co víc si přát?
Ingredience
- 150 g měkkého polotučného tvarohu
- 100 g smetanového taveného sýra
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pažitka
Postup:
- V míse smícháme tvaroh, sýr a majonézu, promícháme do hladka, doplníme nakrájenou pažitkou a podle chuti dosolíme.
- Mažeme na krajíčky chleba nebo knäckebrot.
Související
-
Brynzová pomazánka
Malý slovenský pozdrav – a dejte přednost pravé brynze z ovčího mléka, bez přídavku mléka kravského.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.