Pomazánka z červené řepy
Můžete použít řepu uvařenou nebo upečenou.
Ingredience
- 1 středně velká červená řepa
- 1 měkký tvaroh
- cibulová nať nebo jarní cibulka
- sůl
- špetka mletého chilli, mletá paprika
Postup:
- Řepu omyjeme, neloupeme a zabalíme ji do alobalu a upečeme v troubě. Využijeme příležitost, kdy pečeme třeba maso nebo buchtu – to pro úsporu energie. Po upečení necháme zchladnout a pak oloupeme. Nebo můžeme použít řepu předvařenou, která se prodává ve vakuovém balení.
- Připravenou řepu nahrubo nastrouháme do tvarohu, promícháme, ochutíme solí, paprikou a chilli.
- Mažeme na plátky chleba nebo jiného pečiva, zdobíme cibulovou natí.
Související
-
Pomazánka z avokáda a tuňáka
Avokádo je výborné, ale taky dost drahé – ale jednou do roka na Silvestra, to snad není problém…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.