Pomazánka z červené řepy
Můžete použít řepu uvařenou nebo upečenou.
Ingredience
- 1 středně velká červená řepa
- 1 měkký tvaroh
- cibulová nať nebo jarní cibulka
- sůl
- špetka mletého chilli, mletá paprika
Postup:
- Řepu omyjeme, neloupeme a zabalíme ji do alobalu a upečeme v troubě. Využijeme příležitost, kdy pečeme třeba maso nebo buchtu – to pro úsporu energie. Po upečení necháme zchladnout a pak oloupeme. Nebo můžeme použít řepu předvařenou, která se prodává ve vakuovém balení.
- Připravenou řepu nahrubo nastrouháme do tvarohu, promícháme, ochutíme solí, paprikou a chilli.
- Mažeme na plátky chleba nebo jiného pečiva, zdobíme cibulovou natí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka