Těstovinový nákyp s tvarohem

Volíme raději drobnější tvary těstovin.

Ingredience
  • těstoviny – např. vrtule, malá kolínka a podobně
  • 2 měkké tvarohy
  • 2 vejce
  • 70 g cukru
  • pár kapek vanilkového aroma
  • případně mletá skořice
  • sůl
  • máslo a jemná strouhanka do formy
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a necháme trochu zchladnout.
  2. Tvarohy smícháme s cukrem, vejci, aromatem a případně chuť doladíme skořicí.
  3. Formu na zapékání vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou.
  4. Smícháme těstoviny s ochuceným tvarohem, přemístíme do zapékací formy a ve středně předehřáté troubě zapečeme.

Související

  • Rýžový nákyp s jablky

    Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst za tepla i za studena nebo si ji vzít do krabičky na oběd do práce. Vychází to na 4 větší porce, nebo na 5 menších.

  • Kapustový nákyp

    Může se jíst za tepla i studený.

  • Rýžový nákyp s tvarohem

    Je to poklad ze starších kuchařek, kdy bylo na vaření víc času, ale vynaložená práce se vrací v uznání strávníků.