Těstovinový nákyp s tvarohem
Volíme raději drobnější tvary těstovin.
Ingredience
- těstoviny – např. vrtule, malá kolínka a podobně
- 2 měkké tvarohy
- 2 vejce
- 70 g cukru
- pár kapek vanilkového aroma
- případně mletá skořice
- sůl
- máslo a jemná strouhanka do formy
- V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a necháme trochu zchladnout.
- Tvarohy smícháme s cukrem, vejci, aromatem a případně chuť doladíme skořicí.
- Formu na zapékání vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou.
- Smícháme těstoviny s ochuceným tvarohem, přemístíme do zapékací formy a ve středně předehřáté troubě zapečeme.
Související
-
Rýžový nákyp s jablky
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst za tepla i za studena nebo si ji vzít do krabičky na oběd do práce. Vychází to na 4 větší porce, nebo na 5 menších.
-
Rýžový nákyp s tvarohem
Je to poklad ze starších kuchařek, kdy bylo na vaření víc času, ale vynaložená práce se vrací v uznání strávníků.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.