Rýžový nákyp s jablky
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst za tepla i za studena nebo si ji vzít do krabičky na oběd do práce. Vychází to na 4 větší porce, nebo na 5 menších.
Suroviny:
1 l mléka
¼ litrový hrnek kulatozrnné rýže
2-4 jablka podle velikosti
cukr podle chuti
skořice
špetka soli
máslo
Postup:
- Zapékací mísu štědře vymažeme máslem, vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali cukr a špetku soli.
- Povrch poklademe osminkami oloupaných jablek, poprášíme skořicí, na povrch můžeme ještě přidat pár vloček másla a dáme do středně vyhřáté trouby péci. Mléko by se mělo zcela vsáknout.
Související
-
Rumový nákyp
Suroviny: 14 dkg másla, 14 dkg cukru, 14 dkg mouky, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 7 dkg mandlí, 5 dkg rozinek, citronová kůra a šťáva, prášek do pečiva, tuk a mouka do pek...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka