Rýžový nákyp s jablky

Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst za tepla i za studena nebo si ji vzít do krabičky na oběd do práce. Vychází to na 4 větší porce, nebo na 5 menších.

Suroviny:

1 l mléka

¼ litrový hrnek kulatozrnné rýže

2-4 jablka podle velikosti

cukr podle chuti

skořice

špetka soli

máslo

Postup:

  1. Zapékací mísu štědře vymažeme máslem, vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali cukr a špetku soli.
  2. Povrch poklademe osminkami oloupaných jablek, poprášíme skořicí, na povrch můžeme ještě přidat pár vloček másla a dáme do středně vyhřáté trouby péci. Mléko by se mělo zcela vsáknout.

Související

  • Kapustový nákyp

    Může se jíst za tepla i studený.

  • Rybí nákyp

    Ideální pro ty, kterým vadí rybí kostičky!

  • Rumový nákyp

    Suroviny: 14 dkg másla, 14 dkg cukru, 14 dkg mouky, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 7 dkg mandlí, 5 dkg rozinek, citronová kůra a šťáva, prášek do pečiva, tuk a mouka do pek...