Švýcarské rolky s višňovou omáčkou

Suroviny: Rolky - 8 palačinek, 30 dkg tvarohu, 3 dkg vanilkového cukru, 1 kelímek kyselé smetany, 5 dkg práškového cukru a citrónovou kůru. Višňová omáčka - 40 dkg višní kompotovaných, 6 dkg krystalového cukru a půl deci višňového likéru a trochu solamylu.

Postup: Nejdříve připravíme klasické palačinky, které schováme na teplém místě. Elektrickým šlehačem vyšleháme do hladka tvaroh, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Každou palačinku potřeme touto náplní a zavineme do tzv. švýcarské rolky - boky palačinky zahneme dovnitř a teprve poté rolujeme do trubičky. Omáčka: Vypeckované višně i s nálevem s kompotu dáme vařit. Přidáme cukr, višňový likér a přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme s vodou a pomalu přiléváme do omáčky. A mícháme až bude hustá. Ještě chvíli povaříme. Naplněné palačinky posypeme práškovým cukrem a polijeme višňovou omáčkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.