Špagety aglio s pancettou

Špagety aglio olio – tedy špagety s česnekem a olejem známe; zkuste olej vyměnit za pancettu nebo anglickou slaninu nebo špek. Vždycky to bude příjemné chuťové překvapení.

Ingredience
  • špagety pro 4
  • 150-200 g pancetty, anglické slaniny nebo dobrého špeku
  • 3-4 stroužky česneku
  • parmazán strouhaný

Postup:

  1. Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety.
  2. Na pánvi rozpečeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájený česnek a krátce zasmahneme. Opravdu krátce, aby česnek nezhořkl.
  3. Uvařené špagety scedíme, promícháme s rozpečenou slaninou a na talíři sypeme nastrouhaným parmazánem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.