Špagety aglio s pancettou
Špagety aglio olio – tedy špagety s česnekem a olejem známe; zkuste olej vyměnit za pancettu nebo anglickou slaninu nebo špek. Vždycky to bude příjemné chuťové překvapení.
Ingredience
- špagety pro 4
- 150-200 g pancetty, anglické slaniny nebo dobrého špeku
- 3-4 stroužky česneku
- parmazán strouhaný
Postup:
- Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety.
- Na pánvi rozpečeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájený česnek a krátce zasmahneme. Opravdu krátce, aby česnek nezhořkl.
- Uvařené špagety scedíme, promícháme s rozpečenou slaninou a na talíři sypeme nastrouhaným parmazánem.
Související
-
Vegetariánské špagety
Gomasio jsou opražená semínka (sezam nebo dýně), smíchaná a prohřátá ideálně s mořskou solí a pak krátce, ne úplně najemno rozmixovaná.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka