Smažené vepřové koleno
Suroviny: 4 vepřová kolena, sůl, pepř, 3 cibule, 10 stroužků česneku, lžička majoránky, trochu šalvěje, 2 bobkové listy, hladká mouka, 2-3 vejce, petrželka nebo pažitka, tabasco, strouhanka a olej.
Postup: Vepřová kolena v osolené vodě uvaříme do měkka (asi 2 hodiny). Asi po hodině a půl vaření přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, majoránku, špetku šalvěje a bobkové listy. Potom hotová kolena vykostíme, vložíme mezi dvě dřevěná prkénka a zatížíme. Maso vychladne a zůstane ploché. Vejce smícháme s pažitkou nebo petrželkou, špetkou majoránky a tabasca. Maso obalíme jako řízek a usmažíme dozlatova na oleji. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.