Smažená jablka
Rychlý a efektní moučník – vzhledem i chutí!
Suroviny:
2-3 jablka (podle velikosti)
1 osmina litru mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
1 lžička cukru nebo půl sáčku vanilkového cukru
1 lžíce rumu
špetka soli
tuk na smažení
případně cukr na posypání a skořice
Postup:
- Do mléka zamícháme vejce, cukr, špetku soli, rum a metlou postupně zašleháme mouku. Kdo má rád, může lehce okořenit mletou skořicí.
- Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka asi půl cm až 1 cm silná, opatrně ostrou lžičkou vydloubneme jádřinec a hned namáčíme do těstíčka, v rozehřátém tuku pak smažíme po obou stranách.
- Přebytečný tuk necháme odsát na papírových ubrouscích, jablka ještě můžeme poprášit cukrem moučkou.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.