Smažená jablka

Rychlý a efektní moučník – vzhledem i chutí!

Suroviny:

2-3 jablka (podle velikosti)

1 osmina litru mléka

3 lžíce polohrubé mouky

1 vejce

1 lžička cukru nebo půl sáčku vanilkového cukru

1 lžíce rumu

špetka soli

tuk na smažení

případně cukr na posypání a skořice

Postup:

  1. Do mléka zamícháme vejce, cukr, špetku soli, rum a metlou postupně zašleháme mouku. Kdo má rád, může lehce okořenit mletou skořicí.
  2. Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka asi půl cm až 1 cm silná, opatrně ostrou lžičkou vydloubneme jádřinec a hned namáčíme do těstíčka, v rozehřátém tuku pak smažíme po obou stranách.
  3. Přebytečný tuk necháme odsát na papírových ubrouscích, jablka ještě můžeme poprášit cukrem moučkou.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.