Smažená jablka
Rychlý a efektní moučník – vzhledem i chutí!
Suroviny:
2-3 jablka (podle velikosti)
1 osmina litru mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
1 lžička cukru nebo půl sáčku vanilkového cukru
1 lžíce rumu
špetka soli
tuk na smažení
případně cukr na posypání a skořice
Postup:
- Do mléka zamícháme vejce, cukr, špetku soli, rum a metlou postupně zašleháme mouku. Kdo má rád, může lehce okořenit mletou skořicí.
- Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka asi půl cm až 1 cm silná, opatrně ostrou lžičkou vydloubneme jádřinec a hned namáčíme do těstíčka, v rozehřátém tuku pak smažíme po obou stranách.
- Přebytečný tuk necháme odsát na papírových ubrouscích, jablka ještě můžeme poprášit cukrem moučkou.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.