Smažená jablka

Rychlý a efektní moučník – vzhledem i chutí!

Suroviny:

2-3 jablka (podle velikosti)

1 osmina litru mléka

3 lžíce polohrubé mouky

1 vejce

1 lžička cukru nebo půl sáčku vanilkového cukru

1 lžíce rumu

špetka soli

tuk na smažení

případně cukr na posypání a skořice

Postup:

  1. Do mléka zamícháme vejce, cukr, špetku soli, rum a metlou postupně zašleháme mouku. Kdo má rád, může lehce okořenit mletou skořicí.
  2. Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka asi půl cm až 1 cm silná, opatrně ostrou lžičkou vydloubneme jádřinec a hned namáčíme do těstíčka, v rozehřátém tuku pak smažíme po obou stranách.
  3. Přebytečný tuk necháme odsát na papírových ubrouscích, jablka ještě můžeme poprášit cukrem moučkou.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!

Související