Segedínský guláš s klobásou

I „segedín“ se dá ještě vylepšit.

Ingredience
  • 500 g vepřového masa (plec nebo prorostlejší krkovice nebo naopak libovější bůček…)
  • 400 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 nožička pikantní klobásy
  • šálek šlehačky
  • 2 lžíce sádla
  • trochu hladké mouky
  • sůl, mletá sladká paprika a špetka pálivé

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Na sádle osmahneme do mírně zlatova nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso, opečeme, pak osolíme, opaprikujeme, podlijeme a dusíme.
  3. Když je maso skoro měkké, přidáme pokrájené kysané zelí, nakrájenou klobásku, podle potřeby ještě přilijeme vodu a dodusíme.
  4. V závěru zahustíme troškou hladké mouky, předem rozmíchané v troše studené vody, necháme provařit a úplně nakonec přidáme šlehačku.
  5. Podáváme obvykle s knedlíkem, ale zkuste i opečené brambory, se zelím se to dobře páruje.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.