Segedínský guláš s klobásou

I „segedín“ se dá ještě vylepšit.

Ingredience
  • 500 g vepřového masa (plec nebo prorostlejší krkovice nebo naopak libovější bůček…)
  • 400 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 nožička pikantní klobásy
  • šálek šlehačky
  • 2 lžíce sádla
  • trochu hladké mouky
  • sůl, mletá sladká paprika a špetka pálivé

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Na sádle osmahneme do mírně zlatova nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso, opečeme, pak osolíme, opaprikujeme, podlijeme a dusíme.
  3. Když je maso skoro měkké, přidáme pokrájené kysané zelí, nakrájenou klobásku, podle potřeby ještě přilijeme vodu a dodusíme.
  4. V závěru zahustíme troškou hladké mouky, předem rozmíchané v troše studené vody, necháme provařit a úplně nakonec přidáme šlehačku.
  5. Podáváme obvykle s knedlíkem, ale zkuste i opečené brambory, se zelím se to dobře páruje.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.