Guláš s anglickou slaninou
Znáte to – druhý den je lepší…
Ingredience
- 400 g vepřového plecka
- 150-200 g anglické slaniny
- 1 velká cibule
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- 100 ml passaty (pasírovaná rajčata) nebo 1 lžíce rajského protlaku
- kořenící směs na guláš, případně sůl, případně špetka chilli
Postup:
- Na oleji rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme nakrájenou velkou cibuli.
- Přidáme na kostičky nakrájené maso, koření – pokud je směs bez soli, tak ještě osolíme. Podle chuti můžeme přidat trochu mletého chilli, podlijeme horkou vodou, přidáme passatu nebo protlak a dusíme do měkka.
- Podáváme s chlebem a ozdobíme kroužky z malé syrové cibule.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.