Guláš s anglickou slaninou

Znáte to – druhý den je lepší…

Ingredience
  • 400 g vepřového plecka
  • 150-200 g anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 100 ml passaty (pasírovaná rajčata) nebo 1 lžíce rajského protlaku
  • kořenící směs na guláš, případně sůl, případně špetka chilli

Postup:

  1. Na oleji rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme nakrájenou velkou cibuli.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené maso, koření – pokud je směs bez soli, tak ještě osolíme. Podle chuti můžeme přidat trochu mletého chilli, podlijeme horkou vodou, přidáme passatu nebo protlak a dusíme do měkka.
  3. Podáváme s chlebem a ozdobíme kroužky z malé syrové cibule.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.