Guláš z první republiky

To už by byl pořádně rozleželý... Recept je ale opravdu z 20. let minulého století.

Ingredience
  • 750 g hovězí kližky
  • 100 g slaniny
  • 3 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce cukru
  • 2-3 lžíce octa
  • sůl

Postup:

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu rozpečeme a na ní osmahneme nakrájené cibule.
  2. Přidáme cukr, promícháme, přidáme ocet a sůl, zalijeme vodou a krátce povaříme.
  3. Teprve teď přidáme na kostky nakrájené maso, přiklopíme a dusíme do měkka.
  4. Podáváme s krajícem dobrého chleba.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.