Uzenářův guláš
Už název napovídá něco o surovinách.
Ingredience
- 200 g točeného salámu
- 100 g sedláckého boku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- kořenící směs na guláš
- případně sůl
- trochu hladké mouky
Postup:
- Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na 2 lžicích oleje.
- Přidáme nadrobno nakrájený sedlácký bok, opečeme ho a pak přidáme nakrájený točený salám a opečeme.
- Poprášíme kořenící směsí na guláš, pokud neobsahuje mnoho soli, tak ještě podle chuti dosolíme, mírně podlijeme a krátce povaříme.
- V závěru podle potřeby a libosti zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo i jen s krajícem chleba.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.