Uzenářův guláš

Už název napovídá něco o surovinách.

Ingredience
  • 200 g točeného salámu
  • 100 g sedláckého boku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • kořenící směs na guláš
  • případně sůl
  • trochu hladké mouky

Postup:

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na 2 lžicích oleje.
  2. Přidáme nadrobno nakrájený sedlácký bok, opečeme ho a pak přidáme nakrájený točený salám a opečeme.
  3. Poprášíme kořenící směsí na guláš, pokud neobsahuje mnoho soli, tak ještě podle chuti dosolíme, mírně podlijeme a krátce povaříme.
  4. V závěru podle potřeby a libosti zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo i jen s krajícem chleba.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.