Uzenářův guláš
Už název napovídá něco o surovinách.
Ingredience
- 200 g točeného salámu
- 100 g sedláckého boku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- kořenící směs na guláš
- případně sůl
- trochu hladké mouky
Postup:
- Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na 2 lžicích oleje.
- Přidáme nadrobno nakrájený sedlácký bok, opečeme ho a pak přidáme nakrájený točený salám a opečeme.
- Poprášíme kořenící směsí na guláš, pokud neobsahuje mnoho soli, tak ještě podle chuti dosolíme, mírně podlijeme a krátce povaříme.
- V závěru podle potřeby a libosti zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
- Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo i jen s krajícem chleba.
Související
-
Guláš AJVAR
Ajvar zná balkánská kuchyně, je to obvykle směs pečených paprik, lilku, česneku a chilli v různém stupni pálivosti.
-
Vepřový guláš s houbami
Podávejte podle libosti s bramborami, s knedlíkem, s rýží, s těstovinami – vždycky si pochutnáte.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.