Hovězí guláš
Nad klasiku není – ale zkuste inovaci s přílohou.
Ingredience
- 500-600 g hovězí kližky
- 2 velké cibule
- olej nebo sádlo – asi 3 lžíce
- 1 lžička rajského protlaku
- sůl, pepř, majoránka, mletá paprika
- červená paprika na ozdobu
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- Cibuli osmažíme na tuku do zlatohněda, pak vložíme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme.
- Přidáme protlak, podlijeme vodou – ale raději hovězí vývarem, přidáme koření, osolíme a do měkka dusíme.
- Pro změnu zkuste jako přílohu dušenou rýži a talíř ozdobte proužky červené papriky.
Související
-
Guláš z první republiky
To už by byl pořádně rozleželý... Recept je ale opravdu z 20. let minulého století.
-
Guláš AJVAR
Ajvar zná balkánská kuchyně, je to obvykle směs pečených paprik, lilku, česneku a chilli v různém stupni pálivosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.