Hovězí guláš
Nad klasiku není – ale zkuste inovaci s přílohou.
Ingredience
- 500-600 g hovězí kližky
- 2 velké cibule
- olej nebo sádlo – asi 3 lžíce
- 1 lžička rajského protlaku
- sůl, pepř, majoránka, mletá paprika
- červená paprika na ozdobu
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- Cibuli osmažíme na tuku do zlatohněda, pak vložíme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme.
- Přidáme protlak, podlijeme vodou – ale raději hovězí vývarem, přidáme koření, osolíme a do měkka dusíme.
- Pro změnu zkuste jako přílohu dušenou rýži a talíř ozdobte proužky červené papriky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.