Hovězí guláš
Nad klasiku není – ale zkuste inovaci s přílohou.
Ingredience
- 500-600 g hovězí kližky
- 2 velké cibule
- olej nebo sádlo – asi 3 lžíce
- 1 lžička rajského protlaku
- sůl, pepř, majoránka, mletá paprika
- červená paprika na ozdobu
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
- Cibuli osmažíme na tuku do zlatohněda, pak vložíme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme.
- Přidáme protlak, podlijeme vodou – ale raději hovězí vývarem, přidáme koření, osolíme a do měkka dusíme.
- Pro změnu zkuste jako přílohu dušenou rýži a talíř ozdobte proužky červené papriky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka