Hovězí guláš

Nad klasiku není – ale zkuste inovaci s přílohou.

Ingredience
  • 500-600 g hovězí kližky
  • 2 velké cibule
  • olej nebo sádlo – asi 3 lžíce
  • 1 lžička rajského protlaku
  • sůl, pepř, majoránka, mletá paprika
  • červená paprika na ozdobu

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
  2. Cibuli osmažíme na tuku do zlatohněda, pak vložíme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme.
  3. Přidáme protlak, podlijeme vodou – ale raději hovězí vývarem, přidáme koření, osolíme a do měkka dusíme.
  4. Pro změnu zkuste jako přílohu dušenou rýži a talíř ozdobte proužky červené papriky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.