Hovězí guláš

Nad klasiku není – ale zkuste inovaci s přílohou.

Ingredience
  • 500-600 g hovězí kližky
  • 2 velké cibule
  • olej nebo sádlo – asi 3 lžíce
  • 1 lžička rajského protlaku
  • sůl, pepř, majoránka, mletá paprika
  • červená paprika na ozdobu

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno.
  2. Cibuli osmažíme na tuku do zlatohněda, pak vložíme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme.
  3. Přidáme protlak, podlijeme vodou – ale raději hovězí vývarem, přidáme koření, osolíme a do měkka dusíme.
  4. Pro změnu zkuste jako přílohu dušenou rýži a talíř ozdobte proužky červené papriky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.