Salát z červené řepy

Červená řepa je jednou z tzv. superpotravin, podporuje činnost střev, jater i tvorbu červených krvinek, prospívá věnčitým tepnám i vlásečnicím. Nedoporučuje se lidem se sklonem k tvorbě ledvinových kamenů.

Ingredience
  • 3 červené řepy vařené nebo pečené
  • miska čerstvých špenátových lístků
  • 100 g kozího nebo jiného sýra
  • hrstka uzených mandlí
  • asi 8 lžic olivového oleje a krémové malinové balzamiko

Postup:

  1. Řepu nakrájíme na malé kousky, narovnáme je na talířky se špenátem a doplníme sýr a uzené mandle.
  2. Zakapeme olejem a balzamikem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.