Dýňový salát

Salát volte podle chuti – hlávkový, rukola, polníček, pekingské zelí…

Ingredience
  • libovolný listový salát
  • dýně hokaido
  • balkánský sýr nebo niva
  • vlašské ořechy
  • sůl, tymián
  • olivový olej

Postup:

  1. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na klínky o průměru cca 1 cm.
  2. Klínky rozložíme na pánev s trochou oleje, osolíme, přidáme špetku sušeného tymiánu, opečeme z obou stran a pak pod pokličkou dodusíme.
  3. Opraný a osušený salát nakrájíme nebo natrháme na malé kousky, rozložíme na talířky.
  4. Upečenou dýni nakrájíme na malé kostičky a dáme na salátové lůžko.
  5. Postrouháme balkánským sýrem a posypeme nahrubo sekanými vlašskými ořechy.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.