Dýňový salát
Salát volte podle chuti – hlávkový, rukola, polníček, pekingské zelí…
Ingredience
- libovolný listový salát
- dýně hokaido
- balkánský sýr nebo niva
- vlašské ořechy
- sůl, tymián
- olivový olej
Postup:
- Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na klínky o průměru cca 1 cm.
- Klínky rozložíme na pánev s trochou oleje, osolíme, přidáme špetku sušeného tymiánu, opečeme z obou stran a pak pod pokličkou dodusíme.
- Opraný a osušený salát nakrájíme nebo natrháme na malé kousky, rozložíme na talířky.
- Upečenou dýni nakrájíme na malé kostičky a dáme na salátové lůžko.
- Postrouháme balkánským sýrem a posypeme nahrubo sekanými vlašskými ořechy.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.