Teplý bramborový salát

Dokud jsou čerstvé fazolové lusky…

Ingredience
  • brambory na 4 porce
  • miska fazolkových lusků
  • 150 g anglické slaniny
  • sůl
  • 1 lahůdková cibulka
  • dresink: 1 velká lžíce olivového oleje, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce medu a 1 lžička citronové šťávy

Postup:

  1. Brambory umyjeme, jemně oškrábeme a uvaříme v osolené vodě.
  2. Fazolkové lusky vaříme v osolené vodě – asi 10 minut a slijeme.
  3. Slaninu nakrájíme na plátky a na pánvi rozpečeme.
  4. Umícháme dresink.
  5. Na talíře rozdělíme uvařené lusky, plátky z brambor, zakapeme dresinkem a ozdobíme rozpečenou slaninou, na povrch nasypeme zelenou část nakrájené lahůdkové cibulky.

    Mohlo by vás zajímat