Teplý bramborový salát
Dokud jsou čerstvé fazolové lusky…
Ingredience
- brambory na 4 porce
- miska fazolkových lusků
- 150 g anglické slaniny
- sůl
- 1 lahůdková cibulka
- dresink: 1 velká lžíce olivového oleje, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce medu a 1 lžička citronové šťávy
Postup:
- Brambory umyjeme, jemně oškrábeme a uvaříme v osolené vodě.
- Fazolkové lusky vaříme v osolené vodě – asi 10 minut a slijeme.
- Slaninu nakrájíme na plátky a na pánvi rozpečeme.
- Umícháme dresink.
- Na talíře rozdělíme uvařené lusky, plátky z brambor, zakapeme dresinkem a ozdobíme rozpečenou slaninou, na povrch nasypeme zelenou část nakrájené lahůdkové cibulky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.