Salát z avokáda a rajčat
Zdravé, rychlé a chutné – kdo by chtěl víc?
Ingredience
- avokádo
- rajčata
- krémové balsamico
- piniové oříšky
- případně sůl
Postup:
- Vybíráme už trochu měkký plod. Avokádo rozkrojíme podélně až k pecce, v dlaních pootočíme poloviny proti sobě. V jedné polovině uvízne pecka, do té zasekneme nůž a otočením ji vyndáme.
- Avokádo i rajčata nakrájíme na plátky, naskládáme na talířek, pokapeme balsamikem a posypeme piniovými oříšky.
- Podáváme s kouskem pečiva.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka