Salát z avokáda a rajčat
Zdravé, rychlé a chutné – kdo by chtěl víc?
Ingredience
- avokádo
- rajčata
- krémové balsamico
- piniové oříšky
- případně sůl
Postup:
- Vybíráme už trochu měkký plod. Avokádo rozkrojíme podélně až k pecce, v dlaních pootočíme poloviny proti sobě. V jedné polovině uvízne pecka, do té zasekneme nůž a otočením ji vyndáme.
- Avokádo i rajčata nakrájíme na plátky, naskládáme na talířek, pokapeme balsamikem a posypeme piniovými oříšky.
- Podáváme s kouskem pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.