Salát s uzeným halloumi

Sýr halloumi zná řecká a turecká kuchyně – tradičně se vyrábí z ovčího a kozího mléka, dnes už ale i z mléka kravského.

Ingredience
  • směs listových salátů
  • uzený sýr halloumi
  • slané uzené mandle
  • dresink na 1 porci: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičky medu, 1 lžička hrubozrnné hořčice, sůl

Postup:

  1. Salát opláchneme a vytřepeme z vody.
  2. Umícháme dresink a sýr nakrájíme na tenké plátky – buď speciálním škrabkou na sýry, nebo na plátkovacím struhadle.
  3. Na talíř nebo misku narovnáme saláty, doplníme halloumi a několik slaných uzených mandlí a pokapeme dresinkem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.