Salát s uzeným halloumi

Sýr halloumi zná řecká a turecká kuchyně – tradičně se vyrábí z ovčího a kozího mléka, dnes už ale i z mléka kravského.

Ingredience
  • směs listových salátů
  • uzený sýr halloumi
  • slané uzené mandle
  • dresink na 1 porci: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičky medu, 1 lžička hrubozrnné hořčice, sůl

Postup:

  1. Salát opláchneme a vytřepeme z vody.
  2. Umícháme dresink a sýr nakrájíme na tenké plátky – buď speciálním škrabkou na sýry, nebo na plátkovacím struhadle.
  3. Na talíř nebo misku narovnáme saláty, doplníme halloumi a několik slaných uzených mandlí a pokapeme dresinkem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.