Salát s uzeným halloumi
Sýr halloumi zná řecká a turecká kuchyně – tradičně se vyrábí z ovčího a kozího mléka, dnes už ale i z mléka kravského.
Ingredience
- směs listových salátů
- uzený sýr halloumi
- slané uzené mandle
- dresink na 1 porci: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičky medu, 1 lžička hrubozrnné hořčice, sůl
Postup:
- Salát opláchneme a vytřepeme z vody.
- Umícháme dresink a sýr nakrájíme na tenké plátky – buď speciálním škrabkou na sýry, nebo na plátkovacím struhadle.
- Na talíř nebo misku narovnáme saláty, doplníme halloumi a několik slaných uzených mandlí a pokapeme dresinkem.
Související
-
Salát s křepelčími vajíčky
Křepelčí vajíčka jsou bohatá na riboflavin (vitamín B2) a vitamin B12, obsahují i selen, cholin i menší množství železa. To všechno prospívá našemu zdraví.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.