Salát s křepelčími vajíčky
Křepelčí vajíčka jsou bohatá na riboflavin (vitamín B2) a vitamin B12, obsahují i selen, cholin i menší množství železa. To všechno prospívá našemu zdraví.
Ingredience
- ledový salát
- křepelčí vajíčka
- cherry rajčata
- dresink: olivový olej, hořčice, krémové balzamico, med, sůl
Postup:
- Vajíčka uvaříme natvrdo, je to rychlejší, než vejce slepičí – dobře zchladíme studenou vodou, teprve pak loupeme skořápku.
- Zatímco se vajíčka chladí, umícháme si dresink, natrháme nebo nakrájíme salát a smícháme ho s dresinkem, rozkrájíme rajčátka.
- Na talířek pak naskládáme ochucený salát a obložíme ho rozkrojenými vajíčky a rajčátky.
- Můžeme podávat k hlavnímu jídlu nebo s kouskem pečiva jako lehkou večeři nebo svačinu.
Související
-
Jednoduchý bramborový salát
Jestli si k tomu dáte řízek nebo pečený párek anebo to sníte jen tak – záleží jen a jen na vás...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka