Salát s křepelčími vajíčky
Křepelčí vajíčka jsou bohatá na riboflavin (vitamín B2) a vitamin B12, obsahují i selen, cholin i menší množství železa. To všechno prospívá našemu zdraví.
Ingredience
- ledový salát
- křepelčí vajíčka
- cherry rajčata
- dresink: olivový olej, hořčice, krémové balzamico, med, sůl
Postup:
- Vajíčka uvaříme natvrdo, je to rychlejší, než vejce slepičí – dobře zchladíme studenou vodou, teprve pak loupeme skořápku.
- Zatímco se vajíčka chladí, umícháme si dresink, natrháme nebo nakrájíme salát a smícháme ho s dresinkem, rozkrájíme rajčátka.
- Na talířek pak naskládáme ochucený salát a obložíme ho rozkrojenými vajíčky a rajčátky.
- Můžeme podávat k hlavnímu jídlu nebo s kouskem pečiva jako lehkou večeři nebo svačinu.
Související
-
Jednoduchý bramborový salát
Jestli si k tomu dáte řízek nebo pečený párek anebo to sníte jen tak – záleží jen a jen na vás...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.