Salát Coleslaw
Jsou debaty o správné výslovnosti, ale bez debat je výborná chuť!
Ingredience
- čtvrtina hlávky bílého zelí
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- případně 1 řapík celeru
- asi 120 g majonézy
- sůl, pepř, špetka cukru moučky, citronová šťáva a pár kapek vinného octa
Postup:
- Zelí nakrájíme na co nejtenčí nudličky, osolíme, promneme a dáme odležet na půlhodinky.
- Mezitím nahrubo nastrouháme mrkev a nakrájíme řapíkatý celer – nejdřív ho ale zbavíme tuhých vláken.
- Majonézu ochutíme solí, pepřem, cukrem, který jsme předem rozpustili v troše vinného octa a citronovou šťávou.
- Do zelí vmícháme mrkev a celer, spojíme s ochucenou majonézou a ještě dáme do chladu proležet.
Související
-
Jednoduchý bramborový salát
Jestli si k tomu dáte řízek nebo pečený párek anebo to sníte jen tak – záleží jen a jen na vás...
-
Kamutový salát s mrkví
Kamut je prastará obilovina, bez genetických úprav a má vysoký obsah živin. Najdete ho v prodejnách zdravé výživy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.