Salát Coleslaw
Jsou debaty o správné výslovnosti, ale bez debat je výborná chuť!
Ingredience
- čtvrtina hlávky bílého zelí
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- případně 1 řapík celeru
- asi 120 g majonézy
- sůl, pepř, špetka cukru moučky, citronová šťáva a pár kapek vinného octa
Postup:
- Zelí nakrájíme na co nejtenčí nudličky, osolíme, promneme a dáme odležet na půlhodinky.
- Mezitím nahrubo nastrouháme mrkev a nakrájíme řapíkatý celer – nejdřív ho ale zbavíme tuhých vláken.
- Majonézu ochutíme solí, pepřem, cukrem, který jsme předem rozpustili v troše vinného octa a citronovou šťávou.
- Do zelí vmícháme mrkev a celer, spojíme s ochucenou majonézou a ještě dáme do chladu proležet.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka