Kamutový salát s mrkví
Kamut je prastará obilovina, bez genetických úprav a má vysoký obsah živin. Najdete ho v prodejnách zdravé výživy.
Ingredience
- 1 šálek kamutu
- sůl
- 2 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dýňového gomasia (drcená dýňová semínka lehce pražená se solí)
Postup:
- Kamut propláchneme, zalijeme dvěma šálky vody, osolíme a uvaříme.
- Mezitím na oleji osmahneme nakrájené mrkve, které ochutíme dýňovým gomasiem a s trochou vody udusíme.
- Hotovou mrkev vmícháme do uvařeného kamutu a podáváme.
Související
-
Salát kamutový s nivou
Kamut je starověký druh pšenice – je bez genetických úprav a zachovává si vysoký obsah živin. Má například o 20-40 procent víc bílkovin než běžná pšenice.
-
Salát z černé ředkve
Černou má pouze slupku, ale dužina je bělostná a obsahuje plno zdraví prospěšných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka