Rybí polévka s kapary
Pikantnější verze pro gurmety.
Suroviny:
350 g masa z kapra
odřezky – hlava, ploutve, ocas z kapra
2 nakládané sladkokyselé okurky
1 cibule
1 malý rajský protlak
1 lžíce másla
1 lžíce kaparů
citron
pepř
sůl
případně krutonky a sekaná petrželka
Postup:
- Z kapřích odřezků uděláme vývar.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přilijeme kapří vývar a rozmícháme v něm protlak. Krátce povaříme.
- Pak přidáme nakrájené okurky, kapary, podle chuti dosolíme, opepříme a vložíme na kousky nakrájené maso. Mírně a krátce povaříme, kapří maso moc nepotřebuje.
- V závěru podle vlastní chuti doladíme citronovou šťávou, na talíři můžeme doplnit petrželkou a malými krutonky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka