Rybí filé na houbách
Suroviny: 4 porce filé, 8 žampionů nebo hřibů, cibule, 4 lžíce oleje, sůl, kmín, rozmarýn, trochu tatarky nebo bílého jogurtu a alobal.
Postup: Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji, přidáme nakrájené houby na plátky a kmín. Rybu osolíme a vložíme jí na olejem potřený alobal. Vše přelijeme houbovou směsí. Alobal uzavřeme a vložíme do trouby nebo na gril. Až se filé upeče, tak ozdobíme jednotlivé porce tatarkou nebo bílým jogurtem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.