Rozmarýnové batáty
Batáty můžeme použít všude, kam se hodí brambory. Jejich příjemně nasládlá chuť vás překvapí.
Ingredience
- batáty
- bílý slaný sýr – balkán, istanbul, feta...
- olivový olej
- sůl
- rozmarýn
Postup:
- Batáty škrabkou zbavíme slupky, nakrájíme na hranolky nebo kostičky a rozprostřeme na pečicí papír na plechu. Papír předem lehce potřeme olejem.
- Mírně osolíme – dost slanosti pak přidá sýr, okořeníme rozmarýnem, ještě lehce zakápneme olejem a ve vyhřáté troubě upečeme. Netrvá to dlouho.
- Na talíři pak doplníme hrubě strouhaným nebo na malé kostičky nakrájeným sýrem. Nebo takto připravené batáty můžeme použít jako přílohu, pak sýr vynecháme.
Související
-
Batáty s fazolkami
Nebojte se nových chutí, možná, že vás batáty příjemně překvapí a navíc obsahují spoustu našemu tělu užitečných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.