Batáty s fazolkami

Nebojte se nových chutí, možná, že vás batáty příjemně překvapí a navíc obsahují spoustu našemu tělu užitečných látek.         

Suroviny:

2-3 batáty

miska fazolových lusků

1-2 vejce

1 lžíce mléka

100 g strouhaného sýra

sůl

pepř

máslo

Postup:

  1. Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě povaříme.
  2. Batáty škrabkou očistíme a nakrájíme na plátky.
  3. Zapékací misku vymažeme máslem, dno pokryjeme batátovými plátky, na ně dáme povařené lusky a vrstvy opakujeme, končit bychom měli batátovými plátky.
  4. Pak zalijeme vajíčky rozkvedlanými se lžicí mléka, lehce osolenými a opepřenými, povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby předehřáté na 190 stupňů zapéci..

Související

  • Pečené batáty

    Říká se jim také sladké brambory, ale botanicky příbuzné plodiny to nejsou. Nasládlou chuť má na svědomí obsah cukru, kterého v sobě mají kolem 6 %.