Řepa, cibule, niva – carpaccio z červené řepy

Předvařená řepa značně spoří čas.

Ingredience
  • 2 červené řepy
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička cukru
  • 1-2 lžičky balzamika (vinný zahuštěný ocet)
  • 50 g nivy

Postup:

  1. Předvařenou řepu nastrouháme na jemné plátky. Pokud nemáme koupenou řepu už předvařenou, je lepší ji doma upéci. Omyjeme ji, zabalíme do alobalu a dáme do trouby péci – ideálně při pečení něčeho jiného, aby se neplýtvalo energií, peče se dost dlouho.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a na másle s olejem ji necháme zesklovatět, pak mírně osladíme a zakápneme balzamikem, krátce podusíme.
  3. Na talířek dáme plátky řepy, přidáme trochu ochucené cibule a navrch postrouháme sýrem. Podáváme s kouskem pečiva podle chuti.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.