Rambulice
Suroviny: 1 l vody, 25–50 dkg ovoce, 0,25 l mléka nebo 0,25 l husté kysané smetany, 1 lžíce bramborového škrobu, badyán, skořice, piškot, cukr.
Postup: Omyté a očištěné ovoce nakrájíme (jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, švestky jen vypeckujeme a rozpůlíme) a dáme vařit do vody ochucené špetkou soli, badyánem a skořicí. Když je ovoce rozvařené, podle chuti osladíme a zahustíme zátřepkou, kterou připravíme ze sladkého mléka nebo kysané smetany smíchané se lžičkou bramborového škrobu. Podáváme se sladkým piškotem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.