Povidlová omáčka
Půl kila švestkových povidel, 15 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, cukr, skořice, rum a sušené švestky. Povidla rozmícháme v 1 litru studené vody, povaříme a zahustíme zásmažkou, kterou si uděláte z másla a hladké mouky. Vaříme asi 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr ( podle chuti ), chvilku povaříme, nakonec přidáme rum ( podle chuti ) a sušené švestky. Dovaříme a podáváme k uzenému masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.