Povidlová omáčka
Půl kila švestkových povidel, 15 dkg másla, 10 dkg hladké mouky, cukr, skořice, rum a sušené švestky. Povidla rozmícháme v 1 litru studené vody, povaříme a zahustíme zásmažkou, kterou si uděláte z másla a hladké mouky. Vaříme asi 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr ( podle chuti ), chvilku povaříme, nakonec přidáme rum ( podle chuti ) a sušené švestky. Dovaříme a podáváme k uzenému masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.