Pomazánka z vlastních tvarůžků

Suroviny: 250g tvrdého tvarohu, 120g másla, půl deci světlého piva, 100g anglické slaniny, pažitka, petržel, cibule, sůl, kmín a paprika.

Postup: Tvaroh nakrájíme asi na 2cm kostky, okořeníme, pokapeme pivem a dobře to uzavřeme v lahvi nebo kompotové sklenici. Necháme odstát několik dní. Tvaroh změní svojí konzistenci. Potom ho smícháme s máslem a můžeme namazat na chleba. Ozdobíme pažitkou, petrželkou a cibulí a navrch položíme plátek anglické slaniny.

autor: Petr Novotný

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.