Polévka ze sušených rajčat
Sušená rajčata mají intenzivnější chuť.
Ingredience
- 6-7 sušených rajčat naložených v oleji, případně i s bazalkou
- hrst nudlí
- 1-2 lžíce ricotty
- na ozdobu řeřicha nebo petrželka
Postup:
- Rajčata zalijeme půl litrem vody, přivedeme k varu a vaříme.
- Pak přidáme nudle – záleží na tom, jestli jsou to niťovky nebo silnější nudle – a uvaříme.
- V závěru zjemníme polévku kouskem sýra ricotta, rozmícháme a necháme přejít var.
- Na talíři zdobíme řeřichou nebo petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.