Polévka ze sušených rajčat
Sušená rajčata mají intenzivnější chuť.
Ingredience
- 6-7 sušených rajčat naložených v oleji, případně i s bazalkou
- hrst nudlí
- 1-2 lžíce ricotty
- na ozdobu řeřicha nebo petrželka
Postup:
- Rajčata zalijeme půl litrem vody, přivedeme k varu a vaříme.
- Pak přidáme nudle – záleží na tom, jestli jsou to niťovky nebo silnější nudle – a uvaříme.
- V závěru zjemníme polévku kouskem sýra ricotta, rozmícháme a necháme přejít var.
- Na talíři zdobíme řeřichou nebo petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.