Podmáslové řezy s višňovou marmeládou
Podmáslí se nemusí jen pít.
Suroviny:
půl litru podmáslí
350 g polohrubé mouky
250-300 g cukru
1-2 vejce
2 lžíce oleje nebo rozehřátého másla
1 lžička jedlé sody pro nakypření
4 lžíce kakaa
špetka soli
višňová marmeláda
Postup:
- Elektrickými metličkami ušleháme vejce a cukr.
- Přilijeme podmáslí, promícháme, přidáme olej a kakao.
- Do tekuté směsi postupně přidáváme mouku prosátou se sodou.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Po zchladnutí korpus prořízneme a promažeme višňovou marmeládou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.