Podmáslové řezy s višňovou marmeládou
Podmáslí se nemusí jen pít.
Suroviny:
půl litru podmáslí
350 g polohrubé mouky
250-300 g cukru
1-2 vejce
2 lžíce oleje nebo rozehřátého másla
1 lžička jedlé sody pro nakypření
4 lžíce kakaa
špetka soli
višňová marmeláda
Postup:
- Elektrickými metličkami ušleháme vejce a cukr.
- Přilijeme podmáslí, promícháme, přidáme olej a kakao.
- Do tekuté směsi postupně přidáváme mouku prosátou se sodou.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Po zchladnutí korpus prořízneme a promažeme višňovou marmeládou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.