Podmáslové řezy s višňovou marmeládou

Podmáslí se nemusí jen pít.

Suroviny:

půl litru podmáslí

350 g polohrubé mouky

250-300 g cukru

1-2 vejce

2 lžíce oleje nebo rozehřátého másla

1 lžička jedlé sody pro nakypření

4 lžíce kakaa

špetka soli

višňová marmeláda

Postup:

  1. Elektrickými metličkami ušleháme vejce a cukr.
  2. Přilijeme podmáslí, promícháme, přidáme olej a kakao.
  3. Do tekuté směsi postupně přidáváme mouku prosátou se sodou.
  4. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
  5. Po zchladnutí korpus prořízneme a promažeme višňovou marmeládou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.