Tvarohové řezy s jablky

Dobře poslouží i méně kvalitní jablka.

Suroviny:

2 vejce

tři čtvrtě hrnku cukru

1 vanilkový cukr

1 citronový cukr nebo trochu strouhané citronové kůry

250 g tučného tvarohu

1 třetina hrnku oleje

1 hrnek mléka

2 hrnky polohrubé mouky

1kypřicí prášek

hrst citronátu nebo orangeatu (nemusí být)

3-4 jablka

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem a cukrem vanilkovým i citronovým.
  2. Do pěny vešleháme tvaroh, olej a nakonec mléko.
  3. Vešleháme mouku s prosátým kypřicím práškem, vmícháme citronát a těsto vlijeme na hlubší menší plech nebo na pekáč s pečicím papírem.
  4. Na povrch naklademe předem připravené osminky oloupaných jablek a v troubě předehřáté na 180 stupňů upečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.