Tvarohové řezy s jablky
Dobře poslouží i méně kvalitní jablka.
Suroviny:
2 vejce
tři čtvrtě hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 citronový cukr nebo trochu strouhané citronové kůry
250 g tučného tvarohu
1 třetina hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1kypřicí prášek
hrst citronátu nebo orangeatu (nemusí být)
3-4 jablka
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem a cukrem vanilkovým i citronovým.
- Do pěny vešleháme tvaroh, olej a nakonec mléko.
- Vešleháme mouku s prosátým kypřicím práškem, vmícháme citronát a těsto vlijeme na hlubší menší plech nebo na pekáč s pečicím papírem.
- Na povrch naklademe předem připravené osminky oloupaných jablek a v troubě předehřáté na 180 stupňů upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.