Buchty s tvarohem
S těmi by se dostal Honza pěkně daleko!
Suroviny:
500 g hladké mouky
1 sušené droždí
250 ml mléka
3 lžíce cukru
3 lžíce másla
1-2 vejce podle velikosti
špetka soli
lžička strouhané citronové kůry
tuk na pekáč
náplň: 2 měkké tvarohy z alobalu
3 žloutky
1 vanilkový cukr
cukr podle chuti
hrst rozinek (namočených předem v rumu)
moučkový cukr na poprášení hotových buchet
Postup:
- Do prosáté mouky přidáme sušené droždí a cukr.
- Do vlahého mléka rozmícháme vejce, citronovou kůru, špetku soli a rozpuštěné (ne horké) máslo a tímto mlékem pak zaděláme hladké těsto.
- Necháme pod utěrkou v teple hodinu kynout.
- Mezitím umícháme náplň z tvarohu, žloutků a cukru, přidáme rozinky.
- Vykynuté těsto rozválíme asi na 1 cm silnou placku, rozkrájíme na čtverečky, na každý dáme náplň, dobře spojíme a klademe spojem dolů do vymaštěného pekáče. Každou buchtu ještě potřeme tukem ze všech stran. Necháme ještě asi 15 minut kynout a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Buchty vyklopíme a po zchladnutí pocukrujeme.
Související
-
Buchta z ananasového kompotu
Taky neodoláte slevě a už máte ve spíži pět plechovek s ananasovým kompotem? Upečte si šťavnatou buchtu…
-
Kakaová buchta s kokosem
Vítaná variace pro ty, kterým se zdá klasický piškot příliš suchý. Vláčný moučník příjemně překvapí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka