Kokosové řezy

Kokos je v těstě i na povrchu.        

Suroviny:

3 vejce

2 hrnky polohrubé mouky

tři čtvrtě hrnku cukru

1 vanilkový cukr

půl hrnku oleje

asi 1,5 hrnku kefíru

1 hrnek strouhaného kokosu

1 kypřicí prášek

špetka soli

3 lžíce kakaa

rybízová marmeláda

čokoládová poleva a trochu kokosu na posypání

Postup:

  1. Ušleháme 3 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Do pěny vešleháme olej, pak kefír, přidáme špetičku soli a nakonec vešleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a kokosem.
  3. Těsto vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem a při 180 stupních upečeme. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené, špejle by měla zůstat suchá.
  4. Upečený korpus necháme vychladnout, pak prokrojíme, namažeme marmeládou, slepíme a povrch polijeme čokoládovou polevou a po chvilce ji ještě posypeme kokosem.

Související

  • Koka řezy

    Pro milovníky kokosové chuti...Suroviny a postup:Upečeme piškot (ze 6 vajec, cukru, hl. mouky a 6 lžic horké vody) na pekáči vymazaném a vysypaném kokosem. Na krém ...

  • Šlehačkový KOKA-dortík

    Suroviny: 1 balíček KOKA sušenek, 1 balíček piškotů, 1 šlehačka, 2 kelímky zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, cukr moučka podle chuti, kakao a skořice na ...

  • Kokos jsme zvyklí konzumovat pouze ve sladkostech. Jde to i...

    Kokos by si zasloužil být v našem jídelníčku častěji a v různých jiných formách. Má totiž široké spektrum pozitivních účinků na naše zdraví.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.