Kokosové řezy
Kokos je v těstě i na povrchu.
Suroviny:
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
tři čtvrtě hrnku cukru
1 vanilkový cukr
půl hrnku oleje
asi 1,5 hrnku kefíru
1 hrnek strouhaného kokosu
1 kypřicí prášek
špetka soli
3 lžíce kakaa
rybízová marmeláda
čokoládová poleva a trochu kokosu na posypání
Postup:
- Ušleháme 3 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Do pěny vešleháme olej, pak kefír, přidáme špetičku soli a nakonec vešleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a kokosem.
- Těsto vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem a při 180 stupních upečeme. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené, špejle by měla zůstat suchá.
- Upečený korpus necháme vychladnout, pak prokrojíme, namažeme marmeládou, slepíme a povrch polijeme čokoládovou polevou a po chvilce ji ještě posypeme kokosem.
Související
-
Koka řezy
Pro milovníky kokosové chuti...Suroviny a postup:Upečeme piškot (ze 6 vajec, cukru, hl. mouky a 6 lžic horké vody) na pekáči vymazaném a vysypaném kokosem. Na krém ...
-
Šlehačkový KOKA-dortík
Suroviny: 1 balíček KOKA sušenek, 1 balíček piškotů, 1 šlehačka, 2 kelímky zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, cukr moučka podle chuti, kakao a skořice na ...
-
Kokos jsme zvyklí konzumovat pouze ve sladkostech. Jde to i...
Kokos by si zasloužil být v našem jídelníčku častěji a v různých jiných formách. Má totiž široké spektrum pozitivních účinků na naše zdraví.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.